De deelkeuken voor foodprofessionals, workshops en foodies


Word onze deelkeuken jouw springplank naar succes ?

Wij bieden food startups een professionele keuken van waaruit ze hun bedrijf kunnen opstarten en waar ze zich kunnen focussen op hun product en service, zonder grote investeringen en waar de kosten gedeeld worden met andere gebruikers. De community biedt een enorme meerwaarde doordat ervaringen en kennis worden gedeeld en de “spiegel” biedt, die je als startende ondernemer nodig hebt om verder te groeien.

Ook traiteurs, cateraars, foodtrucks en andere voedingverwerkende bedrijven kunnen de keuken gebruiken en deel uitmaken van de Foodlab nation community. De professioneel ingerichte keuken is de perfecte oplossing voor de, al dan niet tijdelijke, uitbreiding van hun activiteiten. Maar ook workshops of demo’s, productpresentaties van voedingsmiddelen en/of dranken behoren tot de mogelijkheden.

Wat kost dat ?

Voor een vast bedrag per maand hebben onze leden toegang tot de keuken en de aanwezige apparatuur. Daarnaast kunnen ze, afhankelijk van hun noden, extra dagen bijhuren. De deelkeuken kan op hetzelfde tijdstip door verschillende gebruikers worden gebruikt. Tijdens deze periode kan de formule ‘Deelkeuken XXL-private’ niet worden geboekt. De prijzen van lidmaatschap en huurprijzen vindt je onderaan deze pagina.

Voor de formule ‘Dark kitchen’ en ‘Deelkeuken XXL-private’ maken we een voorstel op maat. Hierbij is uw gebruiksprofiel, de beschikbaarheid, uw energieverbruik en de intensiteit een bepalende factor.

Credits for collumns

Durf je al eens een mening te geven en kan/wil je dat wel eens neerschrijven in een collumn op deze website ? Kruip dan in je pen en schrijf jouw eerste bericht op deze website. Zo verdien je ‘credits’ , die je kan inruilen voor extra kooktijd in de deelkeuken van Foodlab nation.

Hoe werkt het en wie kan lid worden ?

Om lid te worden van onze community start je met de aanvraag. Die aanvraag dien je in via het formulier op de pagina ‘Inschrijven’ van deze website. Van zodra we uw aanvraag hebben ontvangen, bekijken we de beschikbaarheid en plannen we een presentatie van jezelf en jouw onderneming. Na een intakegesprek waar de voorwaarden, de afspraken qua gebruik van keuken en materieel, de aanmeldprocedure en de aanvaarding van het charter (de afspraken met betrekking tot het gebruik van de deelkeuken) worden besproken, krijg je toegang tot de community en kan je starten.

Wat zijn de voordelen om toe te treden tot de Foodlab nation community en de deelkeuken

Gebruik maken van een professioneel ingerichte keuken zonder investeringen en opstartkosten

Delen van de knowhow en de ervaring binnen de community

Gebruik maken van een netwerk van betrouwbare leveranciers – online besteltools bij de erkende leveranciers – laten leveren in koeling zonder uw aanwezigheid (optioneel ), enz.

Periodieke demo’s van nieuwe producten en deelname in allerhande opleidingen

Optimaliseren van energiekosten door het delen van de verschillende toestellen, verwarming ( of koeling ) en machines

Onmiddellijke afzet in de bedrijfscatering door opdrachten die u worden aangeboden

Gebruik van materiaal en servies dat voorhanden is

Nutskosten zoals water, gas, elektriciteit zijn opgenomen in de verschillende formules maar zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hier is de factor marktprijs belangrijk, maar ook zuinigheid en verantwoord gebruik van de nutsvoorzieningen elementair om uw kosten zo laag mogelijk te houden. Met andere woorden, bespaar op jouw kosten en denk aan het klimaat door zuinig om te springen met water, gas en electra. 🙂